Catering firmowy – kto na tym skorzysta?

Catering dla firm od kilku lat staje się coraz bardziej popularny, w głównej mierze dotyczy to większych firm z dużych miejscowości. Warunkiem jest między innymi pozycja marki, troszczenie się o pracowników, a także wola ich wspierania. Dzięki takim działaniom pracodawca zyskuje poparcie u swoich pracowników.

Wyżywienie dla pracowników – jakie ma plusy?

Catering dla firm to niezbędna rzecz dla każdego, kto zajmuje się pracą w szczególnie trudnych warunkach. To przede wszystkim zajęcia związane z pracą w upale albo mrozie, ze zwiększonym wysiłkiem fizycznym oraz obarczone nadmierną utratą energii. Wyżywienie jest przeznaczone też do osób pracujących na zewnątrz w miesiącach od listopada do końca marca. Oczywiście jedzenie można zagwarantować pracownikom także jeżeli warunki pracy nie są wcale trudne.

Pełnowartościowe jedzenie dostarcza odpowiednie ilości energii, co oznacza zwiększenie zaangażowania w pracę, wspiera koncentrację i zapobiega nerwowości. Osoby zatrudnione w firmie unikają konieczności wychodzenia z pracy po zakup obiadu, więc poświęcają ten czas swoim obowiązkom. Catering dla firm pozwala pozostać w miejscu pracy, odpocząć i zrelaksować się w towarzystwie współpracowników zamiast szukania dobrego miejsca na lunch.

Kupowanie jedzenia dla pracowników a relacje z przełożonym

Właściciel firmy, który kupuje jedzenie dla zatrudnianych osób ma bardzo dobrą opinię, natomiast u podwładnych wzrasta chęć do pracy. Dla załogi firmy jest to znak, że mają szefa, który dba o nich i wykazuje chęć zaspokajania ich potrzeb, a tym samym skutecznie zachęca ich do generowania jeszcze wyższych zysków firmy.

Opcja wspólnych posiłków jest także idealną metodą na wzmacnianie relacji u współpracowników oraz integrację wszystkich zatrudnionych osób.

Catering firmowy to dla nich możliwość zaoszczędzenia nie tylko pieniędzy, ale i czasu, bowiem nie mają potrzeby kupowania obiadu lub przyrządzania go wcześniej w domu.. Jedząc w miejscu pracy, nie muszą przejmować się koniecznością kupowania lub wcześniejszego przygotowania posiłku. Natomiast pracodawca dostaje 190 zł dotacji na catering dla swoich pracowników i jest to suma, od której nie jest wymagane opłacanie składek ZUS.